Mehofer

De Familie Mehofer resideert als sinds 1709 in de Neudeggerhof in de Oostenrijkse wijnregio Wagram. In deze regio speelt de Donau een belangrijke rol, door het dal wordt ‘s zomers warme lucht aangevoerd die de rijping van de druiven positief beinvloedt.

Mehofer had al vroeg een voorliefde voor biologische wijnbouw. Al in 1992 maakte Mehofer wijn van biologische geteelde druiven. Inmiddels is het biologisch verbouwen helemaal in de levenswijze geïntegreerd. Van renoveren van de 200 jaar oude kelders tot de aard van de bescherming en de gebruikte middelen; Mehofer gebruikt plantenextracten (paardenstaart, venkel) en bakpoeder ter bestrijding van ziekten.

De terroir van Mehofer is een grond genaamd loss; een zandsoort die in de laatste ijstijd is ontstaan en zorgt voor een bijzondere mineraliteit en expressie van de wijnen. ‘Achtung …. Fertig … Löss’ luidt het devies van de familie Mehofer en dat onderschrijven we graag.