Ruijsdael wijnen

Publicatie Gooische TamTam

Naarden-Vesting is op zichzelf al een buitencategorie hotspot. Binnen de vestingmuren vonden we maar liefst zestien Hotspots waar je u tegen zegt. Wij liepen binnen bij Ruijsdael op ’t Hoekje en Ruijsdael Wijnen, samen vormen ze twee prachtige winkels!

Ruijsdael

(Illustratie: Sascha Pijnaker)

 

ruijsdael

(Foto: Bob Awick)

Oud Tabakswinkeltje

Ruijsdael op ’t Hoekje en Ruijsdael Wijnen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Erik Klein Woolthuis nam vijf jaar geleden eerst het karakteristieke tabakswinkeltje op de hoek over. Toen er iets later om de hoek een pand vrij kwam, hoefden hij en partner Claire er niet lang over na te denken om daar een wijnwinkel te beginnen. “We hadden al een schapje met wijn; tien rood en tien wit; dat vonden we erg leuk om te doen en er was vraag naar.”

Frisse Blik

Ondertussen hebben ze twee prachtige winkels gerealiseerd; sociale middelpunten in de vesting, met een buitengewoon hoog serviceniveau. Ze bieden een mooie collectie wijnen; van betaalbaar tot indrukwekkend klassiek; van een Nederlandse Apostelhoeve tot een mooie Margaux. “Omdat we zelfstandig zijn, kunnen we zelf bepalen wat we inkopen.” Sinds kort is er ondersteuning van de jonge Thomas en dat geeft een nieuw impuls. “Thomas kijkt weer op een andere manier naar wijn. Ik vind dat mooi, door de verschillende invalshoeken maken we weer andere keuzes. Maar altijd zijn we op zoek naar de pareltjes voor de beste prijs,” zegt Erik.

ruijsdael

(Foto: Bob Awick)

Uitgebreid Aanbod

Ruijsdael op ’t Hoekje is vooral het domein van Claire. Hier is het aanbod uitgebreid met cadeaus en boeken. Je vindt er bovendien veel lokale en regionale producten, het prachtige Pools Bunzlau-servies en linnengoed, een leuke collectie kaarten, duurzaam houten speelgoed, de koffie en thee van De Pelikaan en oud-Hollands snoepgoed.

 

Hier vind je meer over Ruijsdael:

Ruijsdaelplein 1 – Marktstraat 4, Naarden – Vesting
Telefoon: 035-6944291 / 035 -2080361
www.ruijsdael.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het hart van Naarden Vesting, aan het begin van de Marktstraat, bevindt zich de karakteristieke wijnwinkel van Erik Klein Woolthuis. Samen met Ed de Jonge runt hij deze gezellige authentieke winkel waar de deur altijd openstaat en waar de klant nog koning is, als vanouds.

KWALITEIT EN … SFEER
In de Vesting, komen mensen voor gezelligheid. Juist hier, nemen ze de tijd om even iets lekkers of moois uit te zoeken. De ideale locatie voor onze wijnwinkel. Met goede wijnen voor een goede prijs. En dat daar de beste service bij hoort, spreekt voor zich. 

UITGEBREID ASSORTIMENT
Wij hebben een uitgebreid assortiment wijnen in alle prijsklassen. Met één gemeenschappelijk kenmerk: alle wijnen zijn gegarandeerd verrukkelijk. Overigens hebben wij ook ons eigen merk jenever en natuurlijk ‘De Naardense kruidenslok’.

BEWUST, BETAALBAAR EN BIOLOGISCH
Ook biologische wijnen vullen een groot deel van de schappen in de Marktstraat.

EERST PROEVEN
Wat we ook willen, is mensen laten proeven. Je kunt uren naar een etiket kijken, maar daar kun je nooit de smaak van aflezen. Wijn en likeuren, moet je dus even proeven Dat kan bij ons.

WIJNPROEVERIJEN
Regelmatig organiseren we wijnproeverijen eventueel in combinatie met een rondleiding door het Weegschaalmuseum. Ook op locatie bijvoorbeeld tussen 8 en 20 personen.

KARAKTERISTIEK STERKER
Naast wijnen, vind je hier de allerlekkerste whisky’s, bijzondere jenevers en ambachtelijk gedestilleerde dranken. Deze selecteren we zorgvuldig op smaak en karakter. Neem het ambachtelijke Zuidam. Geen poespas, maar pure kwaliteit.

GRATIS BEZORGING VANAF EEN FLES WIJN
Wij bezorgen alles gratis. Vanaf de kleinste bestelling. Natuurlijk wel op gepaste afstand. En dat geldt ook voor feesten. Dan bezorgen we wijn, sterker en glazen. En alles wat over is, halen we gewoon weer op.Logisch, vinden wij dat.

LOOP EENS BINNEN
Benieuwd naar onze bijzondere winkel? Kom binnen en laat je verrassen. Wij zijn van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00-18.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur, maar vaak iets langer.

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur - 18.00 uur
Zaterdag van 10.00 uur - 17.00 uur
Zondag gesloten

Indien de winkel nog is gesloten dan kunt u via Ruijsdael op ’t Hoekje de winkel bereiken.

Marktstraat 4
1411 EA NAARDEN-VESTING
035-2080361
[email protected]
www.ruijsdael.nl

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ruijsdael Wijnen in het Naardernieuws (7-12-2016)

Ruijsdael Wijnen; meer dan 300 soorten

NAARDEN - Voor de tweede keer in een jaar maakt Erik Klein Woolthuis de Vestingbewoners blij. Eind vorig jaar met de overname van Ruijsdael op 't Hoekje en nu met de opening van Ruijsdael Wijnen in het voormalige pand van antiek- en curiosawinkel De Regenboog. En de terugkeer van Ed de Jonge.

De kans om het pand ernaast te kopen deed zich voor en Erik had weinig tijd nodig om te beslissen. Daarbij gunde de eigenaar van De Regenboog, Johan van den Heuvel, het hem. Erik benaderde vervolgens Ed de Jonge, die voorheen een wijnwinkel runde in de Vesting en inmiddels in Maastricht woonde en erkte. "Ik vroeg hem of hij terug wilde komen naar Naarden om de wijnzaak samen te runnen. Afgelopen vrijdag werd, na wekenlang dag en nacht geklust te hebben, de winkel geopend. Maar liefst 300 verschillende oorten wijnen liggen er op de plank. Dat Ed een wijnkenner is staat buiten kijf, maar ook Erik weet er inmiddels veel over te vertellen.

"Ik weet het verschil tussen wit en rood", grapt hij. "Wijn moet je vooral proeven en advies over smaak en combinaties met gerechten is het belangrijkste. En mocht het echt ingewikkeld worden, dan is Ed er." 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »