La Croix Ducru-Beaucaillou 2018 Saint-Julien

Beschikbaarheid: Op voorraad

De wijnen van La Croix Ducru-Beaucaillou komen uit de wijngaard van Château Ducru-Beaucaillou. Dit uitzonderlijke terroir van de Médoc is gelegen tussen de rivier de Gironde in het oosten, het centrum en het westen van de appellatie Saint-Julien. Het landgoed dankt zijn naam aan zijn "mooie kiezelstenen" ("beaux cailloux", in het Frans) die vanwege hun hoge kwartsgehalte zorgen voor bodems die arm zijn aan voedingsstoffen voor planten.

Juist deze "agrologische" schaarste, zoals wijlen professor en geograaf uit Bordeaux, René Pijassou, het omschreef, maakt ze zo geschikt voor de productie van goede wijn. In het oosten zijn de percelen geplant langs de glooiende Médoc-ruggen, net boven het estuarium, terwijl die in het epicentrum profiteren van een microklimaat dat wordt gevoed door het kleine stroompje van La Mouline dat door het midden van de appellatie meandert van west naar oost voordat het verdwijnt in de Gironde.

De La Croix Ducru-Beaucaillou is een fraaie wijn die zijn uitzonderlijke terroir perfect uitdrukt. Dit is geen tweede wijn als zodanig, want hij komt uit een toegewijd deel van de wijngaard, gelegen aan de zuidoever van La Mouline. La Croix de Beaucaillou 2018 is een blend van 62% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot en 3% Petit Verdot, om 12 maanden te rijpen in 60% nieuwe barriques. Het heeft een pH van 3,75, 15% alcohol.Diep granaat-paars gekleurd is het in het glas ebn in de neus moet het nog een beetje open komen maar met wat tijd en zuurstof  komt deze geweldige St Julien zeer elegant open met subtiele noties van vruchtbare leemgrond, tabak, truffels met een kern van crème de cassis, bramencompote en bosbessen met hints van kreupelhout en laurierblaadjes. Vol, rijk en verleidelijk in de mond, met stevige, ronde tannines en genoeg frisheid om het dichte fruit een lange afdronk te geven. Krachtig, zijdezacht, zeer aromatisch, La Croix Ducru-Beaucaillou verleidt met zijn boeket, zijn evenwicht, zijn opmerkelijke finesse en zijn lange afdronk. Een geweldige cuvée die de zintuigen prikkelt en vervolgens prikkelt; het is de perfecte introductie tot de Borie-signatuur.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »